CRÓNICA DE UN MOVIMIENTO INESPERADO

Comenzó el 14 de Mayo de 2006 por un correo anónimo que convocó a jóvenes de todo el Estado para reclamar el derecho a una vivienda digna, cómo continuará ...

domingo, diciembre 24, 2006

Por navidad: otra vez VdeVictoria (25 mil personas se manifiestan en Barcelona!!!)



Teniu fotos AQUÍ

Com que no tenim casa, per nadal hem tornat a sortir al carrer! Avui dissabte 23 de desembre, unes 25 mil persones han omplert els carrers del centre de Barcelona per exigir que es faci efectiu el dret a l’habitatge. Recordem que el passat 30 de setembre unes 15 mil persones ja es van manifestar amb la mateixa reivindicació. Malgrat les dates nadalenques, avui molta més gent s’ha sumat a la manifestació:

Des del passat 14 de maig, el moviment per un habitatge digne no ha parat de crèixer. Malgrat que els primers mesos alguns mitjans de comunicació, partits i institucions van intentar silenciar aquesta reivindicació ciutadana, cada dia són més els ciutadans disposats a sortir al carrer per fer crèixer la bombolla anti-especulativa.

Gent de totes les edats, pares amb els seus fills, veïns assetjats pel mobbing, precaris que no arriben a finals de mes, okupes, hipotecats… Han omplert tot el tram de Via Laietana comprés entre plaça Urquinaona i Jaume I. Una marea de globus grocs, simbolitzant la bombolla immobiliària, acompanyats per música, batucades, pancartes, castellers, un vaixell amb els reis mags i tota mena d’elements reivindicatius han respost a la convocatòria anònima realitzada a través d’internet.

A la capçalera, una gran pancarta dèia: “La llei no toca el mercat, la llei és paper mullat” en refèrencia a la nova proposta de llei de l’habitatge del Parlament de Catalunya, destacant la seva clara insuficiència. Diverses pancartes i lemes exigien mesures contundents, immediates i estructurals per fer efectiu el dret a l’habitatge sense més excuses ni bones paraules.

A més, aquesta convocatòria també ha tingut resposta a més de 20 ciutats de l’Estat espanyol. A Catalunya, milers de persones han participat a manifestacions i concentracions a les ciutats de: Lleida, Girona, Tarragona, Gavà, Sabadell, Vic i Barcelona.

I això no acaba aquí: fins que no es faci efectiu el dret a l’habitatge, no pararem. La propera convocatòria serà a finals de març.

Vídeos:

DVACTIVISME

INFORMATIU TV3

La Sexta:



V DE VIVIENDA BARCELONA